Thursday, September 4, 2008

Nobuta wo Produce Malay Subs or Sarikata Bahasa Melayu

Well, well, well.. aku ni kan mmg minat giler ngan drama Nobuta wo Produce nih...
so, dengan rajinnya aku edit softsubs dari nobuta fansub n aku edit subs english tuh ke baha melayu... so, pada sesaper rasa2 nak tengok nobuta dlm sarikata bahasa melayu leh ler donlot softsub nih atau dalam bahasa melayu nyer sari kata boleh ubah atau sari kata lembut..
ini sekadar softsub yerk.. sesaper yg dah donlot RAW tuk drama nih jerk yg leh guna subs nih.. sebelum guna tuh jgn luper pastikan tajuk vid n subs sama.. baru lerh bukak guna apa2 codec yg korg ada...3 imej kat bawah ni preview sub BM yg aku wat.. mmg x bape la.. tapi puas ati aku ler nak tengok subs nih dari yg beli kat S&M tuh kN.. HEHEHE!! then video2 kat bawah tuh adalah vid dalam beberapa episode yg aku suker n aku letak subs. amateur lah katakan.. so, x baper cun ler cam fansubber yg len.. hehehe!! tengok jer lah.. senang citer..


Sarikata Bahasa Melayu (Malay softsub)
Click here : Driveway MF


Ni ep01 part Akira nampak Shuji.. Aku cut then subs kan skit!!
video


yg ni plak part yg Shuji 1st time jumpa Nobuta
video


ni plak part Akira karate jubin2 sb x nak shuji kecewakan nobuta!
video


Yang ni plak part yg paling aku suker.. part Shuji n akira ajar Nobuta camner nak detto!!!
sweet giller akira nyer jels.. n gaya pompuan shuji!!
video


Yg ni part Akira kena kejar ngan Hontou-Ojiisan.. baru perasan dia suka Nobuta. lawok kan?
video


Yg ni plak part yg si Koji adik si Shuji wat karangan pasal shuji (abg dia)
video

15 comments:

reviewdramajepang said...

Halo! Suka yamapi yah? Wah, semangat yah nge-subnya! ^^
Aku juga suka nge-sub ke bahasa Indonesia, cuma nggak percaya diri buat ditampilin. :D
Mungkin suatu saat nanti di Youtube. :D

Iza_Yanti said...

wah.. terima kasih kerana memberi komen... argh. sebenarnya itu hanya untuk kepuasan hati sendiri sahaja.. lagipun blog kepunyaan saya nih hanya biasa2 sahaja.. tak pandai untuk meletakkan bermacam2 seperti blog kamu. lagipun baru sahaja create blog ini. jadi masih byk kekurangannya.. hehehe!!

yup... i'm yamaPi's fan!! kamu? siapa yg kamu minat?

reviewdramajepang said...

Ikuta toma! Hahaha! Aku suka banget sama dia! :D Dari pertama liat langsung naksir!^^
Kalo Yamapi, suka, tapi liat-liat dulu dramanya. LOL, misalnya, aku suka dia di Propdai, tapi nggak suka di Dragon Zakura. Dan paling suka di Code Blue ini! Ganteng banget! XD

Eh, maaf nih kalo bahasanya rada aneh. :D

Iza_Yanti said...

arh.. nggak apa2 kok!!!
masih bisa difahami.. Ikuta Toma.. best friend yamaPi...
1st time aku lihat Toma dalam drama Neverland... ceria sungguh dia!!
1st time lihat yamapi dlm Dragon Zakura.. pada masa itu nggak rasa apa2 sama dia.. selepas menonotn nobuta.... wargh! rasa mcm nggak percaya kok Akira itu pelakon yg sama dlm dragon zakura.. terus aku jatuh cinta sama dia!! hahahaha!!! dlm Prodai aku kurang suka sama Yamapi kerana dia agak kawal ke'macho'annya. tambahan lagik aku nngak suka rei (masami).. mengada2!! ops.. bahasa serumpun kita apa2 ajalah ya? hik hik hik!!

reviewdramajepang said...

Haha, iya, yang penting masih bisa dimengerti! :D
Waah, aku belum nonton Neverland!! >.< Pengen deh... Cuma Toma-nya sedikit ya tampilnya?
Wah, kebalik yah sama aku, aku malah nggak suka Yamapi di Nobuta. Hahaha, soalnya dia rada aneh di sana. Hihi... Ngga suka sama Masami yah? Haha, banyak banget yang nggak suka sama dia.. :D Friends of mine too. Dia nggak suka sama Masami. :D

Iza_Yanti said...

Yah.. kamu belum lihat drama itu yah.. ketika itu Toma baru sahaja belasan tahun kok!! tidak seganteng skrg! namun masih lagik boleh dikatakan 'comel'.. (maafin aku ya.. nggak tahu perkataan comel apa dlm bahasa indonesia!!).Toma? nggak sedikit lah. byk juga tampilnya.. tapi aku suka sama dia melalui drama itu kerana dia bising banget!! hahahaha!! suka sekali apabila episod ttg dia. suka sibuk di asrama kerana takut tinggal di rumah!! drama itu byk sekali artis2 JE.. ada ken miyake, tsubasa, Hina K8, Koki tanaka dan Toma of coz!!

wah. kita suka YamaPi dgn keadan berbeda ya? tapi nggak apa kok..as long as org nya masih sama..aku nggak suka masami dlm drama itu aja.. dlm dramalain masih boleh diterima.. namu dalam Last Friend masih belum ku tonton..tunggu teman aku untuk poskan dvd nya!! hehehe!!

reviewdramajepang said...

Oh, di Last Friends belum nonton, ya?? Wah, berarti kalo belum nonton, pasti langsung suka sama aktingnya Masami, deh! Dia aktingnya kasihan, bikin gemas.! Pokoknya drama ini keren banget deh! Drama terkeren tahun 2008! :D

Oh.. Comel itu.. Kayak "Cute" ya? Kalo bahasa Indonya :imut. Cuma sih, biasanya cewek2 Indo bilangnya, "Lucu!". Haha..! Wah, kalo 'Comel", bahasa Indonesianya justru bertolak belakang banget loh! Comel itu kalo di Indonesia untuk menyebut orang yang nggak bisa menyimpan rahasia. Haha, aneh, ya, padahal sama-sama melayu tapi beda banget.

Iya, aku malah suka banget sama Masami! Haha, aku suka dia di dorama Sailor Fuku to Kikanju! Dia perannya aneh, jadi ketua Yakuza. Tapi justru itu, aku suka perannya, lumayan unik. Dan dramanya juga sediiih banget! >.<

reviewdramajepang said...

Eh, JC, maaf loh, aku nggak bermaksud untuk menjelek-jelekkan bahasa malaysia! Maaf yah kalau ada kata-kataku yang menyinggung! >.<
Maaf banget yah!

Iza_Yanti said...

Iya.. masami itu masa dlm DZ aku lebih suka dia berbanding Gacky.. namun selepas ProDai... menyampah sekali aku dgn dia.. selepas itu aku nonton drama Sailor Fuku dan apa ya lagi satu dramanya.. udah lupa.. aku neutral aja..
LF masih menanti dvd nya.. hahaha!!

Hahaha!! Reda... Reda. nggak usah khuatir kok!! aku nggak rasa apa2!! kebetulan kita serumpun.. namun masih ada perkataan yg sama tapi penggunaannya berbeza.. betul x? aku juga minta maaf ya kalao bahasa yg aku gunakan sam kamu ini terasa aneh!! bukan niat aku utk menjelek2kan bahasa indonesia.. tapi serius aku katakan.. kadang2 org malaysia akan terikut2 mengunakan bahasa indonesia jika berkomunikasi sama indonesia!! contohnya lihat aja di university aku.. lecturer aku yg dari indonesia aja ada 3!! hahaha!! usah khuatir ya Reda.. aku biasa2 aja.. kok!! maafin aku juga ya kalo kata2 aku menyinggung perasaan kamu!!

reviewdramajepang said...

Haha, iya, kadang-kadang aku ngerasa takut salah bicara, soalnya ada beberapa kata yang beda, ya? Wah, ada murid indonesia juga nggak di sana? Pasti banyak ya, soalnya banyak juga murid Indonesia yang belajar di Malaysia.
Wah, betul, betul! Gakky aktingnya jelek banget! Dimana-mana nggak ada yang bagus. kayaknya dia berusaha untuk terlihat natural, cuma malah ekspresinya sedikit banget! XD
Iya, iya. Segera ditonton yah LF-nya, soalnya bagusssss banget! :D

Iza_Yanti said...

yah reda.. bukan student indonesia di university aku.. tetpai pensyarah, lecturer aku warga indonesia!! kayaknya semua yg aku lihat mcm org2 berada banget!!

as long as masing2 masih faham ya nggak apa2 kok!! kalo nggak paham.. langsung bertanya.. o lupa.. ya..kamu betul.."comel" itu maksudnya "cute = kawaii" dalam bahasa malaysia!!

iya.. dalam dua drama itu aja aku rasa gacky agak kurang.. namun dlm koizora dan My Boss My Hero aku suka banget sama dia oh hampir terlupa.. juga dalam Gyarusa!! dia amat cantik sekali!!

Iza_Yanti said...
This comment has been removed by the author.
reviewdramajepang said...

Oooh, lecturer yah? haha.. Kirain murid. Hihi.
Huaah, justru aku sama sekali nggak terkesan sama aktingnya Gakky, nggak tau kenapa. Haha, di Koizora juga. Dia dataaar banget. Haha. Tapi tiap orang beda-beda yah pendapatnya. :D
Kalo di Papa to Musume masih lumayan. Perannya lucu soalnya. :D
Oh, kalo Gyarusa itu apa JC? Film yah? Atau drama?

Iza_Yanti said...

iya.. uda tentu kok, rambut sama itam tapi hatinya lain2.. ya udah pasti ada pendapat yg berbeda.. bg aku.. dia ada masanya pandai, ada masanya biasa2 aja.. namun dalam Code bluelah bg aku gacky agak lemah sekali actingnya...
Kamu belum nonton Gyarusa ya? Gyarusa itu tajuk lainya GalCir/Gal Circle.. udah nonton nggak? ada Erika Toda, Fujiki Naohito, heroin Yukan Club yg suka lelaki kaya itu ada, Hibari 4 HanaKimi juga ada.. drama berkisarkan sekumpulan remaja perempuan yg suka ponteng sekolah dan menari tarian para2.. ala2 GTO sedikitlah dramanya.. naohito amat lucu menjadi cowboy!!

reviewdramajepang said...

Beluum! Belum nonton! Kayaknya bagus yah?? Pengen nonton cuma kok kayaknya kurang bagus. Menurut kamu bagus nggak JC? Dari dulu pengen nonton cuma kok kurang menarik gitu, akhirnya nggak jadi terus deh.. Hiks.
Waah aku suka banget sama Fujiki Naohito! Dia keren banget ya! :D