Thursday, September 18, 2008

Battle Royale 1 (DVD Version)

Assalamualaikum & Hello my Blog..

Hahahaha!!! Disebabkan ada orang request nak tengok filem nih kat salah sebuah forum yg aku masuk.. so, aku pun masa tuh tgh rajin.. then aku riplah dari dvd yg aku beli.. English subs ler.. so, sesaper yg rasa nak2 sedut.. dipersilakan.. tapi jgn luper comment erk?

I've upload diz muvi becoz there's someone request in one of the forum that i registered.. so, i've put the direct link here, so anyone who wants to watch and donwload it via direct download can downloadt it.. have fun n dont forget to credit n post ur comment ok!!

My Review in malay:
Filem yang mengisahkan dimana dewasa membenci remaja.. oleh itu, setiap tahun, akan ada satu kelas yang dipilih dari sebuah sekolah akan dipaksa untuk menyertai permainan battle royale ini. semua pelajar akan ditempatkan di sebuah pulau selama 3 hari. Syarat permainan mudah. setiap mereka perlu bunuh membunuh sesama sendiri. Seorang sahaja yg dibenarkan hidup(kompom dialah yg paling terror bunuh semua).. jika ada lebih dari seorg yg hidup.. automatically kalung yg dipakaikan pada leher mereka akan meletup.. means? dorg kompom mati.. so, untuk survive.. kenalah bunuh sesamer mereka!! bg aku filem nih mmg 18SG... saper yg x suker citer ganas2 bunuh putus kepala, kapak2 kepala, leher pecah kena bom (CGI).. so, x yah lah tengok.. tapi aku kompom.. takut mcm mana pun korg mesti nak tengok.. so, donlotlah.. aku dah baik ati rip dr dvd aku nih!!

Battle Royale 1 (DVD Rip Version)



Cast : Tatsuya Fujiwara (Kira DeathNote), Aki Maeda, Takashi Tsukamoto, Shibasaki Kou
Duration : 2 hours 1 minutes 12 second
Size : 1.71Gb
Split to 100mb each part! All 18 parts!
Download Link
Sendspace : .001 .002 .003 .004 .005 .006 .007 .008 .009 .010 .011 .012 .013 .014 .015 .016 .017 .018

Enjoy!!!

3 comments:

reviewdramajepang said...

Waaaah! Aku suka banget movie ini! Seru! Banget!!! Aku nonton waktu SMA, sama temen2 di perpustakaan sekolah. Haaha! Bagus ya?? Ide ceritanya agak brutal cuma kreatif! :D
Ada shibasaki Kou juga di sini. Keren banget dia di sinI! :D

Iza_Yanti said...

hai reda... long time no see u in here...
kamu lagik bercuti ya?
iya, iya.. aku jga suka banget. fujiwara juga kakkoi banget dlm filem.. laik pula ada takahashi tsukamoto.. suka dia... kou shibasaki itu. amat cantik sekali..seperti biasa dengan gaya rambut lurusnya yg panjang...

reviewdramajepang said...

Iya... Takashi Tsukamoto! Iya nih, beberapa hari ini aku sibuk ngerjain tugas dan belum sempet log in. Haha, terus internet di rumah lagi sering error, hiks hiks... Jadi susah mau online. Haha..
Waaah iya, Takashi Tsukamoto kereeeen banget! Tapi paling salut sama KOu. Dia bisa menciptakan suasana horor kalo lihat mukanya. Serem banget! >.<