Monday, July 4, 2011

Minggu Yang SEDIH + KECEWA+MARAH+TERHARU+SAYANG+RINDU bersama BUAS2ku (B2ST)

Hello my blog.. Hawau you? It's long time not to write here isn't it?

Yes, yes.. this is the moment I waiting for.. ya.. ya.. 1st July 2011.. tarikh yang aku nanti2kan sangat.. sungguh x sbr menanti Tee yang MYB2UTY tempah.. (Nasha person in-charge! Good job to her and thanks to wawa yang design Tee color putih tuh. I LIKE..).

tengok ni.. cantik x? heheheh!


Dan lagi aku sungguh x sabar tunggu Belon MYB2UTY siap.. setelah siap.. excited sampai aku suh nina tolong amikkan gmbr tok aku upload and tunjuk kat MYB2UTY. Ni belon tuh.. lawo x?


Menyambut BEAST di LCCT
Dgn kegembiraan yang tak terhingga menanti hari bertarikh 1st July.. tiba2.. 3 hari sebelum itu aku dikejutkan dengan berita PENGUMUMAN HUBUNGAN CINTA ANTARA JUNHYUNG DAN HARA.. bapak nak mampus aku frust menonggeng ngan mamat ni. Argh luperkan kisah itu.. aku teruskan laik kisah lain.. Dlm kesedihan bercampur baur merelakan 'dia' dimiliki org..
Gigih aku dan rakan2 internet lain nak tau flight bebudak Beast ni sampai Malaysia kul baper.. gigih aku call Kak J.. Kak M pun mintak tolong kawan A check nama bebudak Beast kat MAS.. skali Amyhisashi nyer cousin pun kitorg hangkut suh tolong checkkan nama bebudak Beast kat MAS.. Jwpnnya? X der?

Pastu aku gigih tanya KB2uties kul baper agak2 Beast depart dr sana? dorg ckp kul 10pm. Aku confuse. aku bajet dorg maksudkan arrived. maybe salah guna terms.. so, aku buat assumption dorg naik Korean Air sbb logiknyer mmg sampai dalam kul 10.00pm kat KLIA..
Skali dgr berita plak naik Air Asia.. aku x yakin.. mintak tolong Kak H plak mitak tolong tanya kawan da yg kijer sana. sekali check2.. kawan Kak H ckp.. Yer, nama bebudak Beast ada dalam Air Asia yg bertolak dari Incheon kul 10.00pm tuh. Hampeh aku.. K-B2uties dah ckp.. aku plak yg confusekan dorg balik.. adoi la..

Then, setelah itu. apa laik.. mlm tuh war2kan kat B2uties. gigih aku post fanchant nak kasi B2uty x luper.. ingatkan itu ini la.. semua.. bateri kamera pun nak stalk kul 5 pagi dah ready.. Belon, album semua aku dah hangkut masuk bonet kereta.. sesorg hokkay.. gigih kan? alarm hp kul 3.oo am pun dah ready.. Member VIP aku (fans big bang) yg kijer kat Air Asia pun dah bgtau no flight Beast.. cam biasa.. sebarkan kat MYB2UTY.. sharing la katakan.. sekali?!! kul 1.00 am aku bajet nak tido sekejap.. nak simpan tenaga nak menyambut jantan2 BUAS aku nih.. tido dgn penuh x sedarkan diri.. Last tepon aku berbunyi.. si Z.. member yg kasi no Flight yg Beast naik tuh marah aku..

"Wei, ko kat mana? ko tau x dorg dah keluar?"

Aku bangun2 angkat phone mcm blur2.. pastu? meroyan la aku mcm x ckup tanah sbb aku miss nak sambut dorg kat LCCT.. TT__TT tu tangisan ke berapa pun aku x tau selepas news bout JunRa tuh. Giler kan aku? yer aku giler.. aku pun baru pasan yg aku giler sbb JANTAN sekor tuh. camner leh jadi camni pun aku x tau.. Ya Allah, silalah kembalikan aku kepada manusia yg bersederhana..

Sedih x hengat dah.. terus tweet.. "I'm FAIL to be B2UTY". maybe sbb aku dah ready sesumer.. gigih 2 ari korek speku semua pasal flight bebudak nih.. last2? Aku leh tido dgn lena kat umah? huhuhuhuh!!

Mood : Sedih dan kecewa


Perjalanan ke Sunway

Sebelum ke Sunway. Tgh ari tuh gigih mintak member carikan nama Kiwi plak. apa no flight Kiwi and biler akan sampai. dapt mcm biasa.. war2kan.. tapi aku x pi. sbb ingat janji pada MYB2UTY nak distribute belon.. Tunggu member2 myb2uty sampai umah. nak gerak sesama. Sampai jer dorg umah. aku pun sambar la tee myb2uty. adoi la.. sian Yatt.. oenat amik tee last2 x sempat nak distribute. beratkan kereta abihkan minyak jer. sian dia.. x per la.. ini ujian tok kitorg.. aku pakai la baju myb2uty tuh pakai bedak terus amik Lyn kat UIA. kaki dia masih x recover penuh laik.. so, kitorg pun berkonvoi amik Lyn. Sbb aku x tau sgt camner keadaan UIA. So, ichi and Hani amik Lyn. Aku ditemani Wenyi manakala si Yatt ditemani Mien menunggu di Stesen Minayk Shell gombak.

Sampai2 jer Ichi dan Hani dari ambil si Lyn.. Maka kami bertiga kereta pecut la ke Sunway ikut DUKE.. skali? amik ko!! stuck la plak!! JEM!!! mencik aku benda nih. walopun belum lepas opis hour pun JEM? aku x paham! aku x paham!! huhhuhuh! mcm2 org call aku.. tanya itu ini.. x larat nak sms.. call jer aku leh jawab. degil dorg nih. aku dah ckp jgn SMS..

Jasmine dari Dell pun dok call jer. sian dia. .. aku janji akan sampai dalam kul 2.30 ker kul 3.00.. last? kul 4.30pm baru aku sampai? Sampai jer kat sana.. Aku terkejar nakjumper rakan media. nak tau camner PC nak pi mana. last2 x jumper dorg aku pi tempat area nak redeem pass tokHi-5 tuh. Hah.. korg tau kan apa pakej yg DAH DIJANJIKAN?

First 100 VVIP yg dah bayar RM100 tok dapatkan pakej Hi-5 ni termasuklah aku. Dlm RM100 tuh apa yg kitorg akan dpt? Kitorg akan dpt Album, Beast FM Tee, Poster, Hi-5 Pass and Discount Card dari Star Planet. Yerp..itu yg dijanjikan..

Then, Wenyi tolong redeemkan sbb atas nama dia.. and tetiber Wenyi panggil aku.
"Kak JC, dorg ckp t-shirt takder dah habis. Dorg nak bagi Scheduler tu.." Wenyi ngadu ngan aku dlm keadaan muka yg sgt tegang.. Aku pun mcm x puas ati. WTH? Maka terjadilah sedikit sengketa antara kami. tapi in a good way la erk? Wenyi yg mmg nampak hangin skit.. sbb scheduler tuh dia dah pre-order. Bakper nak 2 brg yg sama? tol x? And kitorg x pre-order tee sbb dorg ckp tee yg sama. apa kes tetiber kitorg nak redeem leh dia ckp T-Shirt dah abis sbb kitorg lambat. Apa kes? Boleh plak mcm tuh?

So, aku ckp la ngan Chinese girl tuh.

"You can't do this to us. You guys already promise us about first 100 VVIPs yang dah booked. Why boleh habis? If like that. ithat's not we call booked.. Tu namanya 1st come 1st serve."
Mcm2 la lebih kurang aku ckp.. If we know that u guys will give this to us. We will pre-order tee dari awal2 lagi. And now you just easily said.. Sorry.. it's sold out.. You guys late. So, you can take this (scheduler).. even the price is the same.. but, i feel ike being cheated okay? apa kes ko janji t-shirt.. ko suh kitorg book skali kitorg dpt benda lain. ko tau x mcm mana aku nak T-Shirt tuh? kalo korg ckp awal2 yg pakej tu akan dapat either T-shirt or Scheduler. mungkin la aku leh terima. ni? Senang2 jer ko jwb camtuh.

Skali nak kasi refund kat kitorg.. Owh.. bagus.. nak refund kasi RM100 terus kat kitorg setiap sorg. Tapi kitorg x dpt Hi-5? WTF? apa guna kitorg booking. Bkn semata2 T-Shirt yg kitorg nak. mestilah kitorg nak Hi-5.. Aku siap ckp "Let me see you leader to talk about this."

and korg tau apa amoi tuh jawab? sungguh mudah dah senangnya dia ckp.
"Cannot. He/she so busy right now."
wah, jawapan lepas tgn dgn mudah. mmg lah leader ko tuh busy. tapi skrg ni aku ni customer ko gak. bukanlah aku nak layanan hebat ala2 VVIP yg aku beli. tapi pakej RM100 sekali Hi-5 segala tuh aku byr sbb korg tawarkan benda2 tuh. So? Apa masalah laik? KO yg x tepati.. And biler aku ckp camnih.

"Why don't you take the tee that will gonna be sell from flyervision and give it to us. "
and dia leh ckp apa? X boleh.. dia suruh kitorg ckp sendiri. Aku ckp apsal plak kau x leh ckpkan? korg one of the crew.. dia ckp dia x der hak nak ckp..
SO HIGH la amoi nih.. kalo dah dia sendiri pun FV x nak layan. inikan kitorg fans?
Dia leh ckp kat kitorg amik jer scheduler ni then pi jumper FV tukar ngan tee.. dia ingat FV nak layan? Sedangkan ko sendiri pun ko leh ckp ko x der kuasa nak ckp ngan dorg. ini kan kitorg?

Cakap punya cakap.. punya cakap.. punya cakap.. sampai la si Chloe dari UMM dtg. Yes, aku ngan Wenyi kenal dia sbb? kitorg dlu menang Farewell troupe masa Digi Kpop Party. Minah ni la yg guide kitorg segala. So, aku try ckp ngan dia.. We want hi-5. but we don't want that scheduler.. We want t-shirt.. Atleast give us the refund tee tuh. RM60.. then Chloe pun ckp la.. dia try to ask someone for us. See? Senang kan? bukan jawab dgn soklan yg nak melepaskan diri..

Mood : Angry


Distribute Belon and Promote Dell Contest
Pastu sbb aku pikir2 belon2 ni tgh byk lagi nih.. x sempat nak distribute.. maka aku pun berlari2 pi jumper Jasmine dari DELL MALAYSIA tuh and pi kat area org beratur Rock Zone tuh.. Terpaksa tinggalkan Wenyi tok settlekan refund kitorg tuh.. dlm perjalanan ke sana.. jumper la alia, yayazureen, nadia semua.. sempat la bagi dorg belon.. heehe!
Sampainya di entrance tu..

Dgn bantuan member2 MYB2UTY lain. adik badik Iznie. Izzaty and x luper mestilah member2 staff myb2uty.. Hani and Mien and Silla.. Semua bantu nak distribute belon kat area Rock Zone.. Kelam kabut gak la nak bagi tuh.. dengan belon jatuh2.. kekek! ada bebudak kecik pandai amik kutip.. kekeke! baguih dorg.. masa ni la aku nampak geng2 si Ark3nee.. Bagi kat dorg.. lama2.. makin ramai mintak.. makin x tentu arah kitorg.. pas sana.. pas sini.. nampak plak si jesica.. hahaha! laling you perli I meh? belon tuh bukan bias la.. kekeke! designer yg bias sbb designer pun bias Joker. kekekke! Sbnrnya ketika ni mcm2 phonecall aku dpt. yg org nak beli tiket dr akuler.. yg nak amik tee dari aku la.. sampai aku pening.. Beginilah nasib kalo no pon org dah dpt. and org aim aku staf myb2uty.. semua benda bukan aku in charge pun dorg tanya.. naik pening aku.. Huhuhhu! time ni la nak amik album semua la..

So, sbbkan masa dah suntuk.. aku pun terus planning bagi belon masa kat dalam la. gigih la aku tanya bebudak MYBUTY yg aku kenal mana seat dorg? so, jumper si kembar.. aku bagi doa tok distribute kat area VIP left.. Kasi Atie ngan saper sorg laik tah tok distribute kat area VIP Right.
Kasi baper bungkus laik kasi kat ecah ngan didikochan tok disribute area PS1. and aku plak tok distribute area VVIP.. sekali? huhuhuhhuh! Nanti aku sambung ke chapter seterusnya.

Owh, lupa aku.. lepas jumper si Jasmine dari Dell tuh. so, aku pun tanya la camner ngan program yg dia ckp nak buat tuh.. jadi ker? dia ckp ada lah a few.. aku tanya laik.. x byk ker? dia ckp cam tu la.. And sbb kan fungsi dia nak bekerjasama ngan myb2uty sbb dia nak ramai participate. so, biler org ramai dtg nak belon.. dia leh pujuk or invite dedorg join contest tuh.. tapi disebabkan ramai mcm x dtg kat kitorg.. so, aku pun suggest kat dia.. How about you go to that line up.. take their attention and explain what you want them to do..
Memula dia agak malu.. aku pun ckp it's okay.. So, aku pun berdua la ngan dia pi kat area Rock ZOne.. And aku pun mula la jerit..

"Hi guys!! May I take your attention please?" Semua area yg aku dok berdiri (tepi pagar Rock ZOne nyer que) tu dah tengok kitorg.. apa laik.. aku terus pass kat Jasmine. Memalu gak Jasmine. pastu lelama makin kuat suara dia.. Dah gain confident la tuh.. syabas Jasmine.. hehehe! Then aku pun tolong distribute kertas2 dia tuh.. so, ramai lah participate biler dengar adiahnyer adalah LAPTOP kalo menang. kekekeke!!

Setelah tengok DELL Malaysia agak stabil. maka aku pun mohon undur diri tok patah balik ke pintu masuk VVIP.. maka bergeraklah aku jumper member media and dok moyan tengok gambor yg dorg amik masa PC tuh. huhuhu!!

Owh sebelum aku terlupa.. masa tuh gak si Wenyi call. Dia ckp Chloe dr UMM dah bg jawapan about our refund. So, Wenyi pun pass la phone dia ke aku and dengarlah Chloe ckp yg dia boleh tolong and bagi refund kat kitorg RM50.00 tok pass, album and hi-5 kitorg tuh. Meand kitorg rugi RM10 la.. sbb ikutkan harga tee rm60.. tapi x per la. atleast dpt. Tapi hakikatnya mmg aku hangin ngan Planet bintang tuh sbb x cakap pasal benda nih. serius aku akan boikot dorg pasnih!!! WHatever, thanks to Chloe sbb tolong kitorg..

Mood : Proud and Kelam Kabut and lega skit.


Beast FM Nak bermula
Ok, masa nak ke area VVIP. skali terjumpa la Gmah and Maddy. Maddy tiket dia ada kat aku. So, aku x kisah sgt.. senang. Tapi tiket Gmah plak kat Yatt. maka nak mencari yatt plak la.. Cari punya Cari kitorg wat keputusan tunggu kat surau. Alang2 nak solat Maghrib kan? Surau plak dalam Sunway Pyramid. Rupernyer? Surau kat Sunway ni ada 2.. sbb aku pi surau kat Convention Centre tu.. masuk2 jer x der org. Kitorg jer yg ada. tapi surau tuh mmg selesa.. solat2 sesumer skali tuh tengok2 jam dah kul 8.10pm. aku ngan gmah and maddy and kawan gmah berlari2 la nak ke area VVIP tuh. skali masuk turun satu2 eskalator tuh. Skali pi kat areat booth nak redeem pre-order. Bapak ramai. beratur pun idak. tunggu punya tunggu punya tunggu turn kitorg sampai 8.30 pun x dpt2 laik. Skali tetibe tengok dah kuar video B2ST. aku bajet mcm FM or Showcase2 biasa la.. opening retis ptempatan dlu. SO, aku bajet progression perform opening..
Skali tengok kat screen DongWoon. aku ckp ngan Gmah..

"Gmah!! dah a.. x yah amik pre-order dlu.. dah start nih.."
"Gmah plak leh ckp Progression la kak.. bukan Beast."
"Banyaklah ko.. ko x nampak tuh muka DongWoon?"

hah masa nih? x ckup tanah kitorg lari pi area VVIP.. tapi yg lawaknya.. minah jaga gate tuh pi bagi kitorg masuk kat area VIP? siap ckp ngan org tuh nyer seat laik tu tempat kitorg.. bapak malu giler.. kekeke! chet.. cecepat betulkan keadaan kitorg pi area VVIP balik.. terduduk bersila la kejap kat depan pentas sbb x tahan tengok bebudak beast perform SPECIAL.. masa tuh baru nampak si Yatt ngan ichi pun baru sampai.. lambat kiter semua nih yer? kekekek! Pastu security suh kitorg bangun dok tempat kitorg.. maka kitorg pun duduk la tempat kitorg sendiri..

Mood : Malu, Kelam Kabut

Semasa Performance
LinkOk, x yah ckp byk.. masa Special aku miss byk moment sbb lambat and cari tempat duduk.. so, apa yg aku leh ckp.. Aku rasa aku sangat rugi sbb tuh! FV lenkali tolong bukak awal skit gate IF dah tau pre-order byk! paham!!!

Ok, 2nd song.. SOOM!! Masa ni baru lah aku focus.. biasalah mata ke abg PELAWAK tuh sorg jer.. sambil tuh dok memukul2 gmah ngan Ichi yg kat sebelah.. x tahan!! mmg x ingat la aku chanting.. mujur dok sebelah Gmah.. madu katakan. so, kitorg berdua ni spazz JunHyung jer la x sudah.. tapi dalam masa yg sama aku ngan Ichi spazz HyunSeung.. what can I say? I'm JunSeung shipper anyway. hehehhe! HyunSeung sgt hensem kamu berkaca mata itu!! Aku chanting and cuba2 nak fancam.. ini ler hasil yg aku dpt.. tu pun sbb wisau kena sound.

[Fancam] 110701 B2ST FM in Msia - SOOM 1/2
[Fancam] 110701 B2ST FM in Msia - SOOM 2/2

Dalam performance nih. aku mcm nampak si JunHyung x bersemangat sgt. but still dance skill and gaya dia menambat hatiku.. And aku mmg suker tengok bebudak beast pakai warna PUTIH! and yes!! he's wearing Full WHITE on that nite!!! like an angel.. angel? angel? <<-- ckp style DOngwoon sebut nama Charlotte. kekeke!

Ok, lps abih performance SOOM. maka sesi memperkenalkan diri pun bermula la.. masa ni la aku x tahan dengar ayat dorg nih sesorg dlm BM.. Yang lawaknyer.. biler si Owen ni tgh ckp.. dlm BM pun.. leh plak si DongWoon.. yeah.. yeah.. sambil ngangguk2.. mcm paham.. and nak jadi MC plak aku tengok Putera Arab nih. kekekekek! Ni yg aku dengar masa tuh.

DongWoon : Selamat Sejahtera. Saya adalah Biseuteu. Nama saya punya DongWoon.
DooJoon : Apa khabar? Nama saya DoJoon dari Biseuteu.

JunHyung : Nama saya JunHyung. *i don't hear what he said after this*
HyunSeung : Apa khabar?!! Nama saya HyunSeung dari Beast.

YoSeob : Apa khabar? Nama saya YoSeob. Yoseob imnida. LOL!
GiKwang : Hallo. Apa khabar? Nama saya GiKwang dari Beast. Nice to meet you. <<-- pronounce it so perfectly. Mmg Awang lah nama sebenar dia ni patutnya.

CLICK SINI TOK Introduction dorg in BM tuh. (Credit to uploader)

Ok, and rasanya semua dah tau yg perkataan Bahasa Malaysia yg dorg tau hanyalah berkenaan MAKANAN iaitu Durian, Sate dan LAKSA. mmg suker makan jer kijer dorg nih. And aku rasa, dorg salah paham soklan Owen. Owen tanya apa perkataan BM yg dorg tahu. tapi maybe dorg ingatkan Iwen tanya apa makanan Malaysia yg dorg tahu. LOL! *just my merapu okay> heheh*

Tengok sini tok dorg ckp perkataan BM yg dorg tahu. Credit to Uploader.

Owh actually ms crew nak susun kerusi tok Beast sesumer tuh.. aku dgn pantas pi distribute belon kat row aku ngan belakang skit and depan.. x sempat gak abihkan!! huhuhu!

Dan teruslah sesi soal jawab bermula.. Masa tuh soklan pasal super hero. Yoseob nak jadi Ironman. kalo ikutkan dalam B2ST Almighty lagi dia ni suker IronMan kot. ingat x masa dia tipu HyunSeung suh pakai helmet tuh? masa nak pi hantar CD kat ceruk kampung mana tah.. tok B2uty tuh? sbb tu aku yakin mamat ni mmg peminat Ironmen.. boleh terbang pi Malaysia konon. Baik ko jadi SUPERMAN. kekeke! Paling terharu adalah pakwe mana tah suh bebudak Beast nyanyikan lagu Happy Birthday tok GF dia. bapak jealous la aku masa nih. romakntika betul mamat tuh. masa tuh la owen tanya siapa penulis soklan ni. Kitorg dok jerit2.

"Me, Me, me!" then Owen reply.. Wei, you lelaki kah? lawok jer.. terus kitorg gelak.. last.. dia sebut nama awek penulis soklan tuh. Tu pun kitorg jawab kitorg gak.. menjerit2 la area kitorg.. area athirah.. VVIP bahagian left aku tak tau la plak camner.. kompem semua perasan awek mamat tuh. hehehe!! serius terharu.. but cam biasa.. semua org dok nyanyi Happy Birthday tok GF penulis tuh. Aku tengok si PELAWAK aku ni camtu gak!! diam gak.. cover kewl ker dia? hurm.. dia nyer cara kewl lain tau. it's like yg sad.. not like always yg KEWL ko boleh menyampah.. ni KEWL yg aku plak ikut sedih ngan dia.. Huhhuh!

CLICK SINI TOK SESI SOAL JAWAB (credit uploader)

Okay, dah abih sesi soal jawab.. maka bermulalah pemenang Dance Contest mempersembahkan persembahan dorg.. I'm a little bit SHOCK why Progression disuruh perform SHOCK? aku bajet FREEZE ker.. aku tengok nervous abih Proression kat atas tuh sbb BEAST sendiri tengok dorg perform. Masa dorg perform SHOCK tuh.. si DooSeob x abih2 dok chanting and happy2 kat tepi. Dan disebabkan Progression nervous.. So, pada pandangan aku adalah yg dorg lack and kelam kabut skit.. biasalah nervous.. aku paham.. So, aku pun terus la melihat dan usyar mamat ahli Chocoball kat tepi pentas tuh. Mcm biasa mengekalkan KEWL dia tuh.. aku dpt rasakan hati dia menerawang ke tempat lain. *memandai jer aku ni kan?*

Selesai jer performance Progression.. Maka.. Dorg pun perform la SHOCK!! hish! mcm biasalah chanting tak ingat.. aku x der fancam.. sbb aku mmg nak enjoy jer layan.. part2 dance yg aku suker.. ini lah aku rasa 1st time aku dpt tengok Beast perform tanpa ada kepala2 or fancam2 yg ganggu aku.. mmg puas ati. Chanting.. ~oh la la la la la~~ sekuat ati sambil aku asyik ke mamat sekor tuh.. bejya mengskodeng ketiak beliau. Yes!! jantan! bagus!! kekekee!

Lepas SHOCK.. Beautiful~~! so, mmg beautiful la kan? Aku menanti2 saat2 2JUN hokkay? but? boleh plak mamat DooJoon lambat sampai.. so, x berapa nak mesra2 alam mcm biasa. aku rasa DOoJoon pun mcm paham si Joker nih. so, x nak lelebih jokes ngan dia.. *aku ni apasal mcm paham sgt? speku sendiri2 btol la.. muahahaha*

Selepas abih Beautiful.. GAMES! aku malas nak citer.. aku rasa semua org dah baca FA2 budak2 lain.. betapa seronoknya dorg yg dpt interact ngan BEAST. si mamat tuh diam jer kat sebelah fans tuh. X reti nak becakap ker apa? sama ngan bekas kekasaih dia si HyunSeung tuh. senyap jer. adoi la.. try la skit ckp walopun mcm ayam itik.. ni x.. kalo aku kat sblh dorg masa tuh.. er.. er.. er.. aku rasa AKU PUN SENYAP kot! muahahahaha! cakap org lebih.. aku sendiri pun x baper nak caya.

Aku pendekkan citer.. masa game aku mmg x boleh blah tengok kemesraan Cik Kaseh. So, aku pun ckp ngan Gmah camni.

"Gmah, jgnlah tengok sana *aku tunjuk arah YoSeob* kiter tengok laki kiter jer la.. lagik bagus. duk dendiam jer.. bagus2... " ni sbb x nak jealous tahap gaban ngan si Kaseh. kekeke! Aku ngan Gmah dok jerit2.. Ingat Hara joker.. ingat Hara.. jgn sentuh lelebih fans tuh. punya la demi aku x nak dia berskinship bagai ngan fans tuh. DENGKIkah aku? kekeke!

Abih games.. pemenangnyer budak pair ngan Dongwoon. dia menang apa tuh fire fire bunyinyer.. fire work? fireman? aaaa... Air Purifier? yer ker? camtuh la.. hehehe! Malas nak citer pasal YoSeob.. korg just bacalah FA Cik Kaseh kat SINI.

Abih Games.. Dorg perf lagu fav ballad aku.. Bila Hari Hujan a.k.a. On Rainy Days ~~!!

We sing along with them from start until finish. walopun aku x tau sebutan aku betul atau x.. yeah.. aku ngan gmah ngan ichi pegang belon sepanjang FM. and kitorg ada pasan si Joker ngan Hyunseung quite tengok area kitorg sbb obviously kitorg bertiga pgang belon.. yg lain x tiup.. dorg simpan.. x per la.. atleast belon tuh berjaya menaik perhatian JunSeung!!! hehehehe!

Lps tuh.. lagu kemuncak.. sudah tentulah FICTION.. sb x der lighstick.. aku asyik ngan belon jer.. keringanan belon intu membuatkan rancak tangan ku menghayun2kan belon sampao budak depan aku.. Chinese girl ni 3 kali kot kepala dia kena ketuk ngan belon aku. Mianhe girl.. I didn't mean it.. *sib baik amoi tuh sporting*. Masa ni la chanting mmg x hengat..

awal2 lagu fiction jer.. terus kitorg "Yoon DooJoon, Jang HyunSeung, Yong Jun Hyung, Yang YoSeob, Lee GiKwang, SOn Dongwoon, Fiction Daebak~~~ bla bla bla So Bis Seu Teu".. hapal wei.. hapal.. mana plak x hapal.. sebut nama dorg.. lidah aku dah lali. kekeke! sarangahae4X tu lagik la.. sampai nak terkeluar anak tekak aku nak bantu si joker rap. kekeke! 1st time tengok depan mata fiction performance.. MELTING, NOSE BLEEDING, EXCITING semua adalah..

Mood : Enjoy, jealous, stunned.


ENCORE

hehehehe! and abih jer Fiction.. maka dorg pun out la kekonon dah abis.. so, mcm biasalah.. apa2 mesti mintak encore.. so, kitorg jerit la ENCORE! ENCORE! ENCORE! ENCORE!!

Leh plak bebudak BUAS ni teas2 kitorg x dengar la.. suh ckp lagik la.. WOI! Anak tekak aku ni dah abih jerit tau x? kitorg ni dah la OUTDOOR. mmg la x baper nak dengar kuat mcm INDOOR.. huhuhuhu!! tapi x per.. x kuat pun aku tau korg mesti akan kuar gak.. kekke!

And pastu terusla lau OASIS. dorg kuar dgn memakai tee FM. si 2 org ni mmf suker tunjuk AIR COND. dari dlu mesti nak buang lengan tee tuh.. saper laik? 2JUN aku ler. Yg si HyunSeung plak.. apa kes mcm x sempat siap nih? pakai tee tuh takat leher? sajer tunjuk nipple? mmg sajer pun kot. lps tuh dia bukak tee tuh x pakai pun. singlet semata? Masa ni x tentu arah dah VVIP.. semua meluru ke depan.. aku pun terus lari ke depan.. yg lawak aku lambat gak la. tapi area org depan aku mcm bg ruang plak tuk aku ke depan.. bebetul kat pagar tuh. so, apa laik. selit2 la.. and serious. B2uty blkg aku sporting even dorg dok fangirling jer. aku fancam.. dorg rileks jer. aku x pasti block dorg ke x.. masa OASIS mmg aku x sempat fancam. tapi masa Like U the Best ngan V.I.U. yes.. aku sempat.. aku serious x jerit.. aku just nyanyi You! You! You!

TENGOK SINI TOK LIKE YOU THE BEST

TENGOK SINI TOK V.I.U

lepas abih tuh.. dorg masuk kan? tetiber si YoSeob leh kuar balik turun tangga tuh. hampir nak terjatuh dia. TENGOK SINI

ok settle.. encore.

Mood : Gembira!!!


Hi-5 Session

Ok, aku and the geng konon2 beriya nak jadi antara ter last.. borak2 tengok org yg beratur tok Hi-5 tuh.. kitorg buat bodoh jer.. maklumler nak jadik org LAST kekonon.. sekali pak security tutup gate.. kelam kabut kitorg masuk cecepat.. ckp kitorg hi-5 x masuk laik. kekeke! masa tuh la aku dah start bersedia!! nah! aku dah pakai sarung tangan aku tuh.. Demi nak jadi baik la konon.. x nak nyesal pasnih.. aku ready la glove tok Hi-5 ngan bebudak Beast ni..

tada!! ni akunyer sarung tangan tuh. beli kat SockWorld.. hehhe!

Gigih kan? gigih kan? pakai sarung tangan.. mmg rasa rugi x dpt bersentuhan secara direct ngan dorg. tapi aku tekad.. sbb masa Digi Kpop Party dlu.. aku mmg giler2 dok salam dorg.. and pastu rasa berdosa. walopun aku tau ada dosa2 lain yg aku buat. atleast aku ingat dosa sentuh laki bkn muhrim kan? Sblm sampai ke bahagian tent Beast tuh. aku dah ready 6 Belon MYB2UTY dlm tangan. And tangan kiri aku pegang belon yg dah blow nyer.. nak tunjuk Beast..

dah nak dekat2 ngan BEAST.. leh plak manager hensem tinggi lampai ni duk kat tepi kitorg!! JoonKun oppa!!!! Why you're here? Terus aku bagi dia belon MYB2UTY. aku bagi satu. pastu aku bg lagi 1 tok Jiyong. Aku siap ckp Oppa!! Jiyong! Jiyong! Don't forget!

Terus aku ke depan and nampak la DOngWoon tgh menunggu Hi-5 dari kitorg. Aku nampak tgn kiri dia mcm dah byk pegang gifts. So, aku dpt rasakan aku berpeluang nak bagi belon.. Yer! yer! Sampai kat DongWoon.. aku hi 5.. then terus aku bagi belon kat dia. pastu aku bagi kat YoSeob!! Aku bagi belon jer kijer aku. aku x rasa aku Hi-5 atau genggam tangan ke apa kat dorg.. And sampai kat mamat kesayangan aku. Pergh! Apsal dia nampak sedih?!!!!!! And aku bagi belon tuh kat dia. dgn harap Belon ni.. dia nampakla ayat

"Born again still your fans" tuh.. thaks to wawa sbb design belon tu.. sayang wawa.

Aku bagi kat dia. serius. aku x der ckp apa2 pun.. just bagi belon and senyum. Pastu bagi DooJoon. Nasib aku baik sbb belakang aku Maddy. SO, Maddy mmg bagi ruang tok aku bagi belon kat dorg. so depan aku mmg kosong.. lepas jer aku bg belon kat DooJoon.

OMG!! OMG!! Belon dah abis!!!!! ni sbb JoonKun la ni kuar awal sgt!! aku bg dia 2!! So? Aku tengok si HyunSeung dah tunggu aku. Sbb dia nampak aku bagi belon tuh kat 4 member depan dia. camner? camner? TTT______TTT dengan x semena2 aku panik.. aku terus cakap.. "Ala.... sorry korg!! Dah habis!!!" in BM okay.. muka budak dua org tuh mcm.. aper jer aku rasa. mesti dia pelik.. dah la aku pakai GLOVE.. ckp BM plak.. pastu aku just hi-5 jer HyunSeung.. ngan Kiwi dlm keadaan serba salah!! masa nak blah.. aku baru pasan belon yg dah blow tuh masih di tangan. SO, aku cecepat patah balik panggil Gikwang. sbb dia last..

"Gikwan! Gikwang!" Dia tengok aku. and aku terus hulur belon tuh. Dia terus amik.. maybe kecewa sbb aku x bagi belon tadi. Huhuh! mianhe! mianhe!!!! sbnrnya dlm beg ada. tapi mana nak dan aku bukak beg nak bagi belon masa tuh.. means? Prince Jang jer x dpt belon.. Aku mintak mahap!! aku mintak mahap!! Wawawawaw!

Pastu crew dorg suh aku cepat blah.. so, aku pun belah la naik atas pentas yg bebudak beast perform tuh. and tunggu bebeudak MYB2uty lain abih hi-5.. sekali aku main2 seluk poket!!

"What the fart???" ada 3 belon lagik aku spare kan sbnrnya kat poket belakang? Aku luper!! speechless sgt jumper bebudak BUAS nih. huhuhu! stupido me!!

But, aku mcm gembira balik biler Maddy ckp.. lepas aku bg belon tuh.. bebudak Beast mcm belek2 tengok Belon tuh. sbb Maddy kan blkg aku. so, dia nampak la reaksi2 bebudak nih.. hehehe! And apa yg best.. ada budak kat MYB2UTY wall ckp.. dorg nampak DooJoon pegang belon MYB2UTY masa dorg nak balik ke hotel lepas Hi-5 tuh!! wah!! sukernyer! sukernyer! means dorg nampak la kan? Either DooJoon tiup belon tuh atau? atau dia amik yg aku bagi GiKwang..

I'm sure.. Joker nampak mesti nangis.. walopun aku x tau dia nangis ker x.. walopun pakai glove boleh membuatkan bebudak BEAST ni ingat aku mempunyai penyakit kulit tahap satu. , tapi aku x kisah.. sbb? sbb aku rasa dorg akan ingat aku antara yg pakai GLOVE and dorg akan ingat BELON MYB2UTY..

JoonKun oppa!!! (walopun joonkun muda setahun dr aku. aku nak panggil dia oppa gak!) Don't forget to pass one of hte ballon that i gave you to Jiyong okay?

Okay. sekian dari aku. FA merapu meraban yang ntah apa jer.. Terima kasih diucapkan kepada member2 yg tolong aku selama ni tok jayakan ari FM ni.

Thanks to wawa sbb design Belon.. Thanks to Nasha sb dia the Boss and sentiasa support kitorg.. Thanks to Balloon donors... Thanks to member2 yg bersusah payah korek Flight Schedule Beast, Thanks to Wenyi sbb settlekan Refund Hi-5 VVIP, Thanks to b@uties yg hadir malam tuh tok support beast and support myb2uty, thanks to Ichi yang tunjukkan jalan ke Sunway Pyramid.. Thanks to Gmah sbb sama2 meroyan joker ngan aku.. thanks to Maddy sbb bagi ruqang ok aku bg Belon masa Hi-5.. thanks to SEMUA!!!! Allubyu~~!!

Mood : RINDU BEAST!!


4 comments:

AdlineLime^-^Tea said...

wow~sepanjang2 post~ >w<)O igt kan mine is the longest one~nice job but cian kt Prince Jang~ T^T
and please read mine too ok :D

JUSTcircle said...

Thanks for reading.. huhhu! terharu.. dah baca dah.. hehehe! best2!!

asya said...

kesian abang saya tak dapat belon! hahaha takpe.pandai2 lah dorang.hahahaha

kelakar lak part yg ckp bm depan dorang

muka hyunseung ngan gikwang mesti blur2 gila! hahahaha.

kak jc sama dgn kte,kte pun suka ketuk2 org sebelah sbb excited! hahaha

haritu yaya kene.hahaha
nasiblah! hahahahaha

JUSTcircle said...

Asya,, itulah namanya meroyan.. abih org sebelah kena.. kekeke! tapi ketuk2 or pukul2 manja gitu.. heheheh!!

Hope giler masa World Stage ni nanti dpt bagi dorg belon.. huhuhuh!

owh.. mmg muka dorg mcm tenung jer aku. tapi mmg best.. sbb dedua tenung aku mcm kecewa

"Ala, nak belon jugak.." kekekek!